• header

Proefdraaien en testen

In onze werkplaats hebben wij een speciaal afgesloten ruimte om motoren te kunnen testen. Het proefdraaien en testen van motoren wordt gedaan met behulp van een waterrem. Als de motor op de installatie staat zal er eerst enige tijd onbelast worden gedraaid met een verhoogd stationair toerental. Daarna worden diverse werkzaamheden en controles uitgevoerd zoals o.a. cilinderkoppen natrekken, het stellen van de kleppen en controle op olie, oliedruk en lekkages. Hierna wordt de motor vol gas getest en belast met de waterrem om het vermogen bij verschillendetoerentallen op te meten. Vervolgens loopt de motor nog enkele minuten onbelast door om af te koelen. Mede door deze controle kunnen we de motoren in uitstekende staat afleveren. Alle testgegevens worden genoteerd in een proefdraairapport. 

 

Nieuws

 • Onderdelen Ford 2700 serie

  Wist u dat wij alle onderdelen uit voorraad kunnen leveren voor uw Ford 2715E...

  Lees meer
 • Nieuwe website!

  Hierbij presenteren wij onze nieuwe website! Deze is gemoderniseerd en nu ...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Aanbod motoren

  Aanbod motoren

  De Schiffart is sinds 1989 actief in het reviseren van motoren. Bekijk nu ons aanbod van gereviseerde motoren!

  Bekijk ons aanbod
 • Aanbod onderdelen

  Aanbod onderdelen

  Gereviseerde onderdelen en meer motoronderdelen. Bekijk nu ons aanbod van gereviseerde onderdelen

  Bekijk ons aanbod
 • Reparatieservice

  Reparatieservice

  Met onze goed uitgeruste bedrijfsbus komen wij bij u op locatie in geheel Nederland. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.